Ahir al
matí em despertava mentre deien que els farcits de la casa Buitoni
contenien un 2 % de carn de cavall. En un primer moment em va
sorprendre i vaig pensar: bé, no és tan tractada com la de vedella
i és més saludable, a més porta més ferro i menys greix. No vaig
reaccionar fins que un bon amic em va comentar: - que fort no saber
el que mengem!
Un cop vaig
adonar-me'n de la magnitud de la cosa, vaig començar a pensar en tot
el tema de l'alimentació.
M'he
documentat sobre la casa Buitoni: una modesta empresa familiar que
acaba éssent comprada per la Netslé. Tot el que originàriament es
feia a la petita empresa, la casa Netslé ho externalitza i ho acaba
fent qualsevol empresa italiana o no, europea o no, que ofereixi els
preus més baixos. Empresa que a més, quan deixi de treballar per
la Nestlè low-cost, haurà de tancar. El resultat de
l'augment de rendibilitat per a una gran empresa acaba sent el
tancament de petites empreses i el descontrol total de la cadena de
producció alimentària que hauria de ser sagrada.
Reprenent el
tema de l'estafa (ens han donat cavall per vedella) he arribat a 2
grans conclusions:
1.- Aquest
fet és un atemptat directe contra la llibertat de les persones que
creient que triem el que mengem resulta que ni ho sabem, ni ho
decidim. Ja em sembla prou gros que al segle 21 encara no disposem de
la total llibertat d'elecció d'allò que ha de formar part del
nostre cos.
2.-Quan es
fa un anàlisi dels productes alimentaris només es busquen una sèrie
de paràmetres. Evidenment que si no busquem ,posem per cas
pollastre, no el trobarem. Cada substància té els seus controls
específics. Per la qual cosa en aquests moments poso en dubte
qualsevol producte de la casa Nestlé des de la seva gama
d'alimentació infantil fins els seus exquisits bombons. Perquè
entenc que no controla les empreses externalitzades que té arreu del
món (si no controla les que té a Alemanya o França, que és d'on
aquesta vegada ha sortit el producte, com ha de controlar les que són
més lluny) Per deducció ja començo a dubtar de qualsevol
multinacional que gestioni productes alimentaris on les cadenes de
producció acostumen a ser empreses externes que ofereixen un
abaratiment dels costos. I els nostres governants ni tenen la
capacitat, ni potser la volen, de garantir-nos que tots els aliments
al mercat no només compleixin la norma de comestibilitat sinó que
siguin transparents per aquell qui els ha de consumir.
Davant tot
això, un dia que prometia ser tranquil i feliç, es va convertir en
un dia on el meu cap només barrinava que carai he de menjar que em
garanteixi el que menjo i amb les condicions que ho menjo. La
resposta va ser fàcil: menjar productes del costat de casa,
d'empreses del costat de casa i defugir, en la mesura que em permeti
el mercat, de grans multinacionals.
Això
ja ho sabia però em faltava la xispa que em transformés el
coneixement amb motiu de canvi d'actitud. Per tot això dono gràcies
a la Nestlé per la seva gran aportació a la meva vida.
No és d'estranyar les martingales d'aquesta multinacional tan "prestigiosa" ja que tenen en el seu curriculum d'altres afers foscos, amb llets infantils i en cooperacions des"-interessades" en païssos del tercer mon, però com sempre passa els diners tapen els escandols
ResponEliminaAixí mateix com dius. També he estat buscant informació de medis alternatius sobre afers de la Nestlé i n'he trobat diversos. Era massa llarg explicar-los i he suposat que devien ser comuns a totes aquestes multinacionals alimentàries que poc a poc es van fent amb tot el mercat alimentari.
EliminaDes de la salut, a mi em va passar el mateix i sense entrar en definicions i diferències: nutrir-se o alimentar-se estic en el tema "que no sabem el què mengem".
ResponEliminaLa nostra salut té molt a veure amb aquest paràmetre. Jo crec que mengem el que volen que mengem. És a dir el menjar com a fet consumiste.
Proposo es faci un DVD sobre nutrició, titol: Menjar per a viure no engreixar per morir.
Carles
Totalment d'acord !!!
ResponElimina