dimarts, 10 de juny del 2014

TRACTAT DE LLIURE COMERÇ


Ja fa varis mesos que s'està parlant del Tractat de lliure comerç entre Europa i EE.UU. Aquest tractat l'estant elaborant els diferents lovys de poder econòmic a través de 14 experts. La primera de les 5 reunions que s'han formalitzat va ser el febrer d'aquest any.

Com tots els tractats de lliure comerç, es justifica la seva implementació com una bona mesura comercial que incrementa l'activitat econòmica, i amb això la creació d'ocupació.

Sembla ser que es permetrà el pas de mercaderies entre els dos continents sense control estatal i amb aranzels reduïts o inexistents. Hi haurà una unificació, a la baixa, de normes de control per tal que qualsevol producte pugui estar homologat en ambdós continents.

Volen incloure normes sobre la contaminació però, i no us ho perdeu, consistiran en que les empreses podran sol·licitar indemnitzacions milionàries si els estats els canvien la legislació existent per un altra més restrictiva.

Probablement la deslocalització d'empreses no serà necessària perquè permetrà instal·lar indústries amb els convenis laborals de l'estat d'origen. Fins ara, aquesta pràctica, estava permesa només a empreses que no fossin serveis públics i amb subcontractes d'empreses amb filiació a l'estat.

Malgrat la importància del tractat, no se'n parla a l'Estat espanyol i molt menys a Catalunya. Si en voleu informació haureu de llegir la premsa alternativa. Si aquest tractat s'arriba a signar(com sembla ser que passarà donada la poca mobilització dels europeus, bàsicament per desinformació, com sempre) acabarem en la més absoluta misèria. I el percentatge del 60% de propietat d' EE.UU a mans de xinesos serà ridícul respecte al percentatge de propietat espanyola a mans d'americans de probable origen xinès.

L'experiència que tenim sobre tractats de lliure comerç és nefasta, sempre, pels estats més pobres (tenim l'exemple de l'ALCA lliure comerç entre EE.UU i Mèxic, la pobresa Mexicana ha arribat a límits històrics). Aquests tractats acaben cedint a les multinacionals la fabricació de totes les mercaderies, l'expropiació de llavors i especies animals autòctones, la distribució de l'energia, l'aigua, serveis públics...i tot el que pugui mercadejar-se. Tot això sense cap control per part de l'estat-ni necessiten la connivència de polítics-.

Quan escric sobre temes com aquests, que ens canviaran la vida a totes i tots, ho faig amb la pretensió que se'n parli al carrer. Que cadascú de nosaltres prengui consciència de que això no ho podem permetre, Que fem pinya cada vegada que grups alternatius en facin una denúncia i que participem en mobilitzacions(que les hi hauran) que s'organitzin.

No podem viure d'esquena a totes aquestes coses, no ens podem deixar prendre el futur. No volem un tractat de comerç lliure, volem un tractat de persones lliures.


Ànim que junts podem !!!!